Konya’da nasıl yazılır TDK?
KONYA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Konya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya şeklinde olmalıdır.
Yozgatlıya nasıl yazılır?
YOZGATLI KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime genellikle Yozgat’tan gelen yozgatlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Yozgatlı olmalıdır.
Yozgat’ın eski adı nedir?
İlin orijinal adı “BOZOK” olup zamanla “Yozgat” olarak değiştirilmiştir. Oğuz; “BOZOK” koluna mensup Türkmenlerin bu bölgeye akın etmesiyle bölgeye “BOZOK” adı verilmiştir. 19. yüzyılda bu isimle birlikte “YOZGAT” ismi de telaffuz edilmiştir.
Giresun’dan nasıl yazılır?
GİRESUN KELİMESİNİN ANLAMI Büyük harflerle ve eksiz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla Giresun olarak yazılır. Doğru kullanımı Giresun olmalıdır.
Antalya’da nasıl yazılır TDK?
ANTALYA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Antalya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Antalya şeklinde olmalıdır.
Bölge adları nasıl yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Yeniköy; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.
Karadeniz bölgesine gelen ekler nasıl yazılır?
– Yer, yön, mevki, bölge belirten sözcükler, birlikte kullanıldıkları özel adlardan ayrı yazılır ve büyük harfle başlar: Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Batı Trakya, Güney Afrika…
Yozgat Çamlığı nasıl yazılır?
Yöre halkının “Çamlık” olarak adlandırdığı alan; Yozgat Çamlığı Milli Parkı ve Fatih Tabiat Parkı’ndan oluşmaktadır. Çamlık, Yozgat ve Yozgat dışından gelen misafirlerimizin gözdesidir. 2019 Çamlık 330.
Malatya’ya nasıl yazılır?
MALATYA KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Malatya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Malatya olmalıdır.
Yozgat’ı kim fethetti?
1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu’nun fatihi ve Anadolu’daki ilk Türk devletinin kurucusu Kutalmışoğlu Gâzi Süleyman Şah komutasındaki Selçuklu Oğuz orduları, bütün Anadolu gibi Yozgat yöresini de fethederek 1077 yılında kurulan Selçuklu Türk devletine katmışlardır.
Bozok adı neden değişti?
Kütahya 2. dönem milletvekili Cemil Bey’in onayı ile Yozgat adı Bozok’a değiştirilmiş, daha sonra 23 Haziran 1927’de Bozok milletvekili Süleyman Sırrı Bey ve arkadaşlarının onayı ile Bozok adı tekrar Yozgat olarak değiştirilmiştir.
Yozgat mı büyük Sorgun mu?
Sorgun, toplam 100.
Şehirlere gelen dan nasıl yazılır?
Şehir ve ülke adlarının türetilmiş ekleri bir kesme işaretiyle ayrılır. – Bu yaz Londra’ya seyahat etmeyi gerçekten dört gözle bekliyorum. – Babam her yıl birkaç kez Bursa’ya gider. Özel hayvan adlarına türetilmiş ek eklendiğinde kesme işareti kullanılır.
Thy’nin nasıl yazılır?
Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm, kg, mm, kr.un, vb. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nin, vb.
Erzincan’dan nasıl yazılır?
Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincan olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincan olmalıdır.
Konyalı nasıl yazılır TDK?
Konya’dan geliyor anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla Konyalılık veya Konyalılık olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya’dan olmalıdır.
Muğla’dan nasıl yazılır?
MUĞLA KELİMESİNİN ANLAMI: Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla muğla olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Muğla olmalıdır.
Erzincan’dan nasıl yazılır?
Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincan olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincan olmalıdır.
TDK ilçe isimleri nasıl yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe) büyük harfle başlar.