Bezelye ile neler yapılabilir?
Bezelye ve bezelye ile 17 lezzetli bezelye tarifi. .•14 Haziran 2023
Kalan bezelye nasıl değerlendirilir?
Bezelye gibi yiyecekleri doğradıktan sonra soğan, un ve köfte karışımıyla karıştırıp galeta ununa batırıp kızartabilirsiniz. Et yemeklerinizi sebze ve domates suyuyla birleştirerek tekrar kullanabilir veya ertesi gün yaptığınız çorbaya ekleyebilirsiniz.
Haşlanmış bezelyeyle ne yapılır?
Zeytinyağlı bezelye yemeği hazırlayabileceğiniz gibi, haşlanmış bezelyeyi makarnaya ekleyip garnitür olarak da kullanabilirsiniz ve bezelyeli makarna da hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış bezelyeyi salatalarda da kullanabilirsiniz. Sayısız tarif arasından bir tarif seçebilirsiniz. Haşlanmış bezelyeden bir yemek hazırlamak oldukça kolaydır.
Taze bezelye yemeği yanına ne yapılır?
Bezelye denince akla ilk gelen seçeneklerden biri de pilavdır. Bolu yöresiyle özdeşleşmiş olan iza bulguru domatesle hazırlanarak kısa sürede sofralarda yerini bulur. Bezelye ile başka bir yemek yapmak istemiyorsanız manda yoğurdu ile menünüzü zenginleştirebilirsiniz.
Bezelye kavurması nasıl oluyor?
Öncelikle bezelyeler sertliği gidene kadar suda haşlanır. Bu işlem yaklaşık 30-40 dakika sürer. Haşlanan bezelyeler süzülür ve doğranmış soğanlar yağda kavrulur, salça eklenir ve bezelyeler eklenir. Maydanoz ve dereotu doğranıp eklenir, tüm baharatlar eklenip 5 dakika daha pişirilir.
Bezelye yemeği nasıl yapılır etsiz?
Öncelikle bezelyeleri temizleyip güzelce yıkıyoruz. Süzülürken soğanımızı doğrayıp tencereye alıyoruz, yağı ekleyip kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca salçayı ekleyip yaklaşık 3 dakika kadar karıştırıyoruz. Bezelyeleri ve küp küp doğradığımız havuçları ekleyip karıştırıyoruz. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirdiğimizde yemeğimiz hazır olacaktır.
Bezelye direk dondurucuya konur mu?
Adım 2: İsterseniz, hafifçe kabuklu bezelyeleri doğrudan bir soğutma torbasına koyup dondurucuya koyabilirsiniz. Bezelyeleri nasıl saklarım? Bezelyeleri saklamanın en pratik yolu, elbette, çiğ halleriyle doğrudan dondurucuya koymaktır.
Bezelye mezesi nasıl yapılır?
Tavaya zeytinyağını ekleyin, önce doğranmış soğanları ekleyin, sonra rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve pembe olana kadar pişirin. Pembe olduktan sonra haşlanmış bezelyeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Doğranmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Servise hazır, dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Bezelye salatası nasıl yapılır?
Bezelyeleri haşlayıp süzelim. Dereotu, maydanoz, taze soğan ve közlenmiş kapya biberini doğrayalım. Haşlanmış bezelye, mısır, dereotu, maydanoz ve taze soğanı karıştırma kabına koyalım. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Bezelye nasıl tüketilmeli?
Bezelye nasıl tüketilmelidir? Bezelye taze veya dondurulmuş olarak tüketilebilir. Taze bezelye salatalara çiğ olarak eklenebilir veya sebze yemeklerinde kısa süre pişirilerek kullanılabilir. Dondurulmuş bezelye çeşitli yemeklerde, çorbalarda ve pilavlarda tercih edilebilir.
Bezelye çerezi nasıl yapılır?
Fırında çıtır bezelye tarifi: 1 paket saf bezelye, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber tozu. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı biber tozunu karıştırın. Bezelyelerin üzerine gezdirin. 180 derecede fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun! 17 Aralık 2020
Bezelye nasıl iyi pişer?
Suyu ve ateşi iyi ayarlayın. Leziz bir bezelye yemeği düşük ateşte ve çok fazla su olmadan hazırlanmalıdır. Domates salçası ve suyu iyice karıştırmak bezelyelerin ne kadar lezzetli olacağını gösterecektir.
Bezelye yemeğine ne yakışır?
Bulgur pilavı da bezelye yemeğinin yanına garnitür olarak tercih edebileceğiniz yemeklerden biridir. Makarna genellikle bezelye ile birlikte servis edilir. Bezelye yemeğini çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz; kıyma, tavuk veya etle de hazırlayabilir veya köfte veya et yemekleriyle servis edebilirsiniz.
Bezelye ve pilav yanına ne gider?
Bezelye ve pilavla birlikte et veya tavuk sote ederek başlayabilirsiniz. Sote mantarlar da pilavınızı tamamlayan yemekler arasındadır. Fırında fasulye yemeği elbette bu menünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sulu patates yemeği veya baharatlı patates dilimleri arasında seçim yapabilirsiniz.
Bezelye neye iyi gelir?
Bezelye, magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi kalp sağlığına yararlı minerallerin yanı sıra kalp koruyucu karotenoidler ve flavonoidler gibi fitokimyasallar içerebilir. Bezelye ayrıca kolesterol seviyelerini, özellikle LDL kolesterolü (kötü kolesterol) kontrol etmemize yardımcı olur.
Dondurucuda bezelye nasıl pişirilir?
Bazı dondurulmuş bezelyeler doğrudan torbada pişirilebilir. Torbayı dondurucudan çıkarın, mikrodalgaya koyun ve gereken süre boyunca pişirin. Pişirmeyi bitirdiğinizde, paketin 4-5 dakika soğumaya bırakılması gerekir. Genellikle buharla dolarlar ve torbayı hemen açmaya çalışırsanız yanıklara neden olabilir.
Bezelye mezesi nasıl yapılır?
Tavaya zeytinyağını ekleyin, önce doğranmış soğanları ekleyin, sonra rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve pembe olana kadar pişirin. Pembe olduktan sonra haşlanmış bezelyeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Doğranmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Servise hazır, dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Bezelye salatası nasıl yapılır?
Bezelyeleri haşlayıp süzelim. Dereotu, maydanoz, taze soğan ve közlenmiş kapya biberini doğrayalım. Haşlanmış bezelye, mısır, dereotu, maydanoz ve taze soğanı karıştırma kabına koyalım. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Bezelye sosu nasıl yapılır?
Bezelye, süzme yoğurt, yoğurt, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve peyniri karıştıralım. Yarım saat buzdolabında bekletip koyulaştıralım. Tostu ikiye bölüp üzerine bezelye sosunu sürelim.