İçeriğe geç

Türk Pasaportu Dünyada Kaçıncı Sırada

Türk pasaportu dünyanın en güçlü kaçıncı pasaportu?

Türk pasaportu 45. sıraya yükseldi: İngiliz ve ABD pasaportları güç kaybediyor. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) resmi verilerinin bir parçası olarak Henley & Partners tarafından düzenli olarak yayınlanan Pasaport Endeksi, dünyadaki en iyi performans gösteren pasaportların sıralamasında dikkat çekici veriler sağladı.

En güçlü pasaport hangi ülkenin 2024?

Henley & Partners, 2024’ün en iyi performans gösteren pasaportlarını açıkladı. Listenin başında, vatandaşları 194 ülkeye vizesiz girebilen Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Singapur ve İspanya yer alırken, ikinci sırada vatandaşları 193 ülkeye vizesiz girebilen Finlandiya, Güney Kore ve İsveç yer alıyor.

Almanya dünyanın kaçıncı güçlü pasaportu?

Alman pasaportu “Guide Passport Ranking Index”e göre üçüncü sırada yer alıyor. Alman pasaportu sahipleri 192 ülkeye vizesiz girebilirken, 37 ülke için vize almaları gerekiyor.

Türk pasaportu kaç ülkeye gidiyor?

Pasaport sahiplerinin vizesiz ziyaret edebilecekleri ülke sayısını sıralayan Henley Pasaport Endeksi’ne göre, Türkiye’nin vizesiz girebileceği ülke sayısı geçen yıl 111’den bu yıl 118’e yükseldi. Üç ayda bir yayınlanan Henley Pasaport Endeksi 2024’te, altı ülke 194 vizesiz varış noktasıyla zirveyi paylaşıyor.

En güçlü pasaport hangi renktir?

Diplomatik pasaportlar, kongre ve konferanslara katılmak üzere yurtdışına gönderilen hükümet yetkililerine ve ailelerine verilir. Siyahtır, 28 sayfadan oluşur ve ücretsizdir.

Yunanistan pasaportu ne kadar güçlü?

Yunan pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 7. sırada yer alıyor. Yunan pasaportu sahipleri vizesiz 188 ülkeye girebilirken, 41 ülke için vize almaları gerekiyor.

Brezilya pasaportu güçlü mü?

Brezilya pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 21. sırada yer alıyor. Brezilya pasaportu sahipleri vizesiz 172 ülkeye girebilirken, 57 ülke için vize almaları gerekiyor.

İngiltere pasaportu dünyada kaçıncı?

İngiliz pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 4. sırada yer alıyor. İngiliz pasaportu sahipleri vizesiz 191 ülkeye girebilirken, 38 ülke için vize almaları gerekiyor.

İsviçre pasaportu ne kadar güçlü?

Şu anda İsviçre pasaportu sahipleri dünya çapında 191 ülkeye vizesiz girebilmektedir. Kapsamlı rehberimizde İsviçre pasaportu sahiplerinin vizesiz, varışta vizeyle veya eTA ile seyahat edebilecekleri ülkeler hakkında listeler ve gerekli bilgiler bulacaksınız.

İsrail pasaportu kaçıncı sırada?

İsrail pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 22. sırada yer alıyor. İsrail pasaportu sahipleri vizesiz 169 ülkeye girebilirken, 60 ülke için vize almaları gerekiyor.

Rusya pasaportu kaçıncı sırada?

Rusya Federasyonu pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 50. sırada yer alıyor. Rusya Federasyonu pasaportu sahipleri vizesiz 116 ülkeye girebilirken, 113 ülke için vize almaları gerekiyor.

ABD pasaportu güçlü mü?

Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre Amerika Birleşik Devletleri pasaportu 7. sırada yer alıyor. ABD pasaportu sahipleri vizesiz 188 ülkeye girebilirken, 41 ülke için vize almaları gerekiyor.

Türkiye’den vize istemeyen kaç ülke var?

Türk pasaportu sahipleri, her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Toplamda, Türk pasaportu sahiplerinin vizesiz girebileceği 115 vizesiz ülke bulunmaktadır.

Türkiye pasaportu kim veriyor?

Resmi damgalı pasaportlar, pasaport sahibinin resmi görev süresine bağlı olarak dört yıldan fazla olmayan bir süre için verilir. Şu anda bu tür pasaportlar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yurtiçinde verilmektedir.

Türkiye pasaportu güçlü mü?

Dünyanın en güçlü pasaportları listesinde Türk pasaportu 45. sıraya yükseldi | Euronews.

Türk pasaportu kaç TL?

Pasaport Ücretleri 2024Pasaport SüresiÜcret TutarıToplam Tutar1 Yıl2.396,60 TL3.186,60 TL2 Yıl3.912,60 TL4.702,60 TL3 Yıl5.558,30 TL6.348,30 TL3+ Yıl7.833,00 TL8.

Kaç çeşit Türk pasaportu var?

5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun 12. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti adına çıkarılan beş çeşit pasaport bulunmaktadır. Pasaport çeşitleri ve bu pasaportların çıkarılması için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

Dünya pasaportu var mı?

Dünya Pasaportu Vatikan Dünya Pasaportunu destekliyor. Bu pasaportun şu anda 6 devlet tarafından tanındığı biliniyor. (Ekvador, Moritanya, Tanzanya, Togo, Burkina Faso ve Zambiya) Julian Assange ve Edward Snowden dünya pasaportuna sahip ünlü isimler arasında yer alıyor.

Mavi pasaport kimlere verilir?

“Mavi Pasaport” nedir? Almanya’ya mülteci veya sığınmacı olarak kabul edilirseniz, mülteciler için seyahat belgesi adı verilen bir belge alırsınız. Seyahat belgesi, kendi ülkenizin veya Almanya’dan ayrılıp geldiğiniz ülkenin pasaportunun yerine geçer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanmayan Escort